Solidarnost u otporu represiji nad skvotovima u Sloveniji

Napomena: Skvotovi ARGO i INDE u trenutnom su vlasništvu tzv. Loše banke. To je državna institucija pod upravom slovenskog ministarstva financija koja je stvorena da riješi dug velikog propalog spekulativnog ulaganja koje je propalo u ekonomskoj krizi. Drugim riječima, oni su tu da jeftino prodaju zgrade i otvore ih za daljnje financijske špekulacije, kroz koje će bogati opet profitirati, a mi ostali izgubiti. Evikcija INDE-a dogodit će se pod izgovorom uklanjanja opasnih materijala s te lokacije. ARGO su vlasti također proglasile opasnom zonom, ali jedina stvar koju oni žele ukloniti su drugovi koji unose život u te prostore.

Poruka Anarhističke političke organizacije

Napad slovenske države na skvotove i autonomne prostore se razvija. Skvot Argo u Izoli već je deložiran u nasrtaju policijskih snaga pri kojem su neki aktivisti ozlijeđeni, dok se novi napad priprema na skvot INDE u Kopru. Ovi su napadi nastavak državnog pohoda suzbijanja onih koji se opiru provedbi politike osiromašenja naroda, potčinjavanja i rasističke netrpeljivosti.

Industrijske građevine koje je pokret u Sloveniji skvotirao i koristio su prostori u kojima rastu društvena i klasna solidarnost te radikalna kritika. Prodaja tih objekata od strane slovenskog ministarstva gospodarstva dio je europske politike privatizacije, kroz koju se produbljuju klasne nejednakosti  i nastoji zavesti kontrola nad svim javnim prostorom.

U Grčkoj je pik države na skvotove izražen invazijom na skvotove solidarnosti za izbjeglice u Solunu 2016. i fašističkim pradržavnim napadima na skvotirane anarhističke i antiautoritarne prostore borbe.

Diktatura Države i Kapitala napada internacionalno, u nastojanju da nas potjera sumornim putem modernog totalitarizma, režima u kojem se socijalno-klasni otpor ciljano suzbija represivnim mehanizmima, u kojem klasno ugnjetavanje konstantno raste, dok antiimigracijska politika u kontekstu Tvrđave Europe podiže ograde, koncentracijske logore i potiče paradržavne fašističke grupe.

Protiv njih podižemo barikade našeg otpora, za okončanje eksploatacije i ugnjetavanja, za solidarnost i drugarstvo. Na tim frontovima jačamo se kroz samoorganizaciju i međunarodnu solidarnost.

Protiv represivnih napada slovenske države!

Međunarodna solidarnost za Anarhiju i Slobodarski komunizam

Anarhistička politička organizacija (APO) – federacija kolektiva