Proglas MASA-e: Hrvatsku čini radni narod, državu lopovi i paraziti!

* * *

HRVATSKU ČINI RADNI NAROD, DRŽAVU LOPOVI I PARAZITI!

Od osnutka Republike Hrvatske, pa sve do danas ostvarene su i traju najmanje četiri ogromne pljačke radnoga naroda:

1. Pretvorbe i privatizacije

2. Otkup stanova

3. Prenamjena zemljišta

4. Javno-privatno partnerstvo

Počinitelji i sudionici tih mega pljački svih ovih godina trenutno se nalaze unutar svih političkih struktura, od lokalne pa sve do nacionalne razine, i članovi su svih postojećih stranaka (interesne skupine koje žive na grbači naroda, u službi bogatih). Naći ćemo ih u direktorskim uredima i nadzornim odborima, fondovima, komorama i sudovima...

DOSTA NAM JE OVAKVE SITUACIJE!

Nakon sedamnaestogodišnjeg iskustva parlamentarne demokracije na ovim prostorima polako postaje jasno

DA JE DEMOKRACIJA BEZ DIREKTNOG SUDJELOVANJA NARODA U SVIM PROCESIMA ODLUČIVANJA NAJOBIČNIJA VARKA.

Demokracija ne znači „odlučivanje“ svake 4. godine i onda četiri godine šutnje. Demokracija, ili ono što mi nazivamo direktnom demokracijom, znači sudjelovanje svih nas u svim odlukama koje se tiču kvalitete naših života, organiziranja života unutar naših zajednica i radnih mjesta. Mi smo oni koji stvaraju ovo društvo, i mi smo oni koji trebaju odlučivati o njemu.

AUTORITET I MOĆ NAD RADNIM NARODOM TEMELJ SU SVIH OVIH PROBLEMA. ONI SLUŽE MANJINI DA VLADA NAD VEĆINOM.

Danas, kada je komunikacijska tehnologija u nekim vidovima toliko napredovala da omogućuje izravne kontakte sa raznih mjesta, mogućnosti direktne demokracije postaju veće nego ikada. Međutim, hoće li tehnologija, pa time i proces odlučivanja, služiti ljudima, ili interesima političke elite, ovisi o nama samima.

Prijenos moći odlučivanja na široke narodne mase u svim životnim sferama, umjesto dosadašnje malobrojne političke, ekonomske, vojne i crkvene elite vodio bi do demokratizacije raspodjele društvenog bogatstva. To bi konačno bilo novo doba kojem stoljećima težimo – izborimo se već jednom za njega!