4. Kongres MASA-e

(BRSEČ, 12.-13.3.2010.)

Četvrti Kongres MASA-e održao se 12. i 13.3.2010. u Brseču (Istra).

Kongres je osvježio sve funkcije unutar MASA-e, odlučeno je da su nam potrebna dodatna radna tijela na razini cijele organizacije, pa smo stoga uz informatički, grafički i izdavački komitet, usvojili i introdukcijski (uz svaku lokalnu grupu), te jedinstveni za cijelu organizaciju – pravni komitet (za analizu i seciranje raznih dokumenata i zakona) i komitet solidarnost (koji će biti zadužen za svaku vrstu ispomoći članstvu organizacije).

Svojevrsni napredak MASA-e su svakako usvajanja raznih strategija, od strategija razvoja organizacije, strategije za radna mjesta, do strategija za odnos s drugim organizacijama i pokretima, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj. Ono što je svakako opipljivo, jače su veze sa studentskom populacijom i progresivnim dijelom radničke klase.

Ova godina za MASA-u je bila posebno bitna zbog ostvarenja intenzivnog kontakta s inozemnim anarhosindikalističkim i anarhističkim organizacijama, što nas ojačava kao organizaciju zbog dodatnih iskustava i prilika za kvalitetnije djelovanje zbog internacionalne podrške.

Veseli i ojačava nas ponovno podizanje Splita kao lokalne grupe, te stvaranje lokalnih kontakata za Karlovac, Osijek i Dubrovnik. Sukladno ostvarenom, Split će biti domaćin i organizator 5. Kongresa MASA-e, a Karlovac-Zagreb će se pobrinuti za organiziranje (samo)edukacijske manifestacije za članstvo MASA-e u ranim ljetnim mjesecima.

Mreža anarhosindikalista i anarhosindikalistkinja