1943-1944: CNT i oslobođenje Pariza (libcom.org)

 

 

Alžirska jugo-istočna fronta, sjeverna grupa, broj, 93D/31, M’Dilla, 12.travanj, 1943.

Izvadak iz naredbe br. 38.

 

Pukovnik Delmay od Garenne, zapovijedajući sjevernom grupom jugo-istočne Alžirske fronte diktira: “Abenza Jesus, legionar u 3. R-I Elitne grupe za razminiravanje, briljantno se istaknuo 7. travnja 1943. čisteći prolaz pred bojnim tenkovima preko brojnih minskih polja, dokazujući iznimnu hrabrost i potpuno zanemarivanje opasnosti.” Pukovnik Delmay od Garenne, zapovjednik Sjeverne Grupe jugo-istočne fronte.
 


 

Pri kraju španjolskog Građanskog rata i revolucije, Jesus se nalazio na madridskoj fronti i nije bio u mogućnosti prijeći u Francusku sve do početka 1941. U Perpignanu je osuđen na mjesec dana zatvora zbog ilegalnog prelaska granice. Bio je zatvoren u Argelesu, odakle je deportiran u Alžir.

 


 

Deveta satnija Druge divizije - La Nueve (Chad, 1941.)

Régiment de marche du Tchad (RMT) - La Nueve

 

Upravo tamo sam odlučio dobrovoljno služiti za francusko-afrički korpus, s kojim sam i odradio cijelu tunišku akciju. Tada sam se priključio Pješačkoj brigadi koja je kasnije postala Pješačka pukovnija Čada, te je postala poznata u svim bitkama protiv Rommelovih snaga u Africi. Na kraju Afričkog rata nastavio sam se boriti u oslobodilačkim francuskim snagama. Napustili smo Casablancu 4. travnja 1944, pristajući u Swanseai 22. travnja. Nakon boravka u mnogim vojnim kampovima, ukrcali smo se na “brod slobode” za Normandiju 31. lipnja. Nakon što me General Leclerc učinio narednikom, s tim činom (koji mi inače ništa nije značio) sam se borio uzduž Francuske i Njemačke prije ulaska u Pariz, General Leclerc je sastavio Devetu satniju („La Nueve“), gotovo potpuno sačinjenu od Španjolaca i C.N.T.-ovaca, i održao sljedeći govor:

„Vojnici Oslobodilačke Francuske i strani borci za slobodu Francuske. Naša Divizija koja se sama zasula slavom u tisućama akcija bi trebala biti prva koja će ući u Pariz. Zato što znam da se nećete povući i da čast držite vrlo visoko u Diviziji, dajem vam naredbu da budete glavna snaga i prvi koji će osloboditi Pariz.“

To je kako se i dogodilo. Bili smo prvi koji su ušli u Pariz. Za prvi top postavljen na Trg Hotel de Ville (gradsku vijećnicu) ja sam bio odgovoran. Zvali smo ga “El-Abuelo” (djed). Tenkovi i oklopna kola su bili “Ascaso”, “Durruti”, “Casa Viejas”, “Teruel”… a na čelu se vijorila španjolska Republikanska zastava uz odobrenje zapovjednika.

 

Jesus Abenza
 


 

Kao što su direktno sudjelovali u oslobođenju Pariza, španjolski anarhisti su sudjelovali u oružanoj borbi protiv Francovog fašističkog režima u Španjolskoj, te su se borili u Francuskom pokretu otpora. U Drugoj diviziji (2emeDB) generala Leclerca, Španjolci su formirali čitave satnije koje su zajedno praktički formirale cijelu bojnu – Pješačku pukovniju Čada. Spomenuta je Deveta satnija, “La Nueve” kako su je zvali drugovi, koju su gotovo potpuno sačinjavali slobodarski militanti Nacionalne konfederacije rada (Confederacion Nacional de Trabajo – C.N.T.) te Anarhističke federacije Iberije (Federacion Anarquista Iberica – F.A.I.).

 


 

“Španjolski udio u Leclercovoj koloni je bio toliko bitan da je General Leclerc osobno duboko cijenio Devetu satniju („La Nueve“) i salutirao je španjolskoj republikanskoj zastavi koju su nosili. To se dogodilo u kolovozu 1943. godine u blizini Djidjellija. Ova satnija je u cijelosti bila sastavljena od Španjolaca, uključujući i časnike. U drugim satnijama je bilo oko 60 posto Španjolaca… Iskrcali smo se u Francuskoj prvog i trećeg kolovoza 1944. na obalu Normandije. Tamo su mnogi od nas oboreni, pogotovo na neslavnom zatvaranju “Falaiškog džepa”…. Na groblju u Écouchéu (u Normandiji), veliki broj španjolskih izbjeglica je palo u snažnoj borbi…. Prvi tenkovi koji su ušli nosili su španjolska imena. Pripadnici Oslobodilačkih francuskih snaga mislili su da smo Amerikanci, budući kako smo jako loše govorili francuski, pa je to mogući uzrok zabune. Rekli smo im: “Nismo Amerikanci, nismo Englezi, mi smo Španjolci i izbjeglice”. Ujutro dvadeset i petog približili smo se vojarnama na pariškom Trgu Republike. Mnogo se španjolske krvi prolilo po ruti od gradske vijećnice do Trga.”

 

V. Echegaraya
 


 

Odiseja Druge divizije nije završila u Parizu, već je nastavila s akcijama u Alsaceu i Lorraineu. Deveta satnija (“La Nueve”) se briljantno istaknula u Moselleu, u oslobođenju Strasbourga 23. rujna, te u bitkama u Njemačkoj, prolazeći kroz koncentracijski logor u Dachauu (kojeg su oslobodili Amerikanci), a posljednja stanica bila je zauzimanje Hitlerovog “Orlovog gnijezda” u Berchtesgadenu, gdje su Španjolci prvi ušli. Masivna prisutnost slobodarskih militananta u Drugoj diviziji, posebno u Devetoj satniji, lako bi se mogla objasniti ako uzmemo u obzir da su mnogi od njih smatrali da jednom kada se oslobodi Francuska, doći će red na Španjolsku. Drug Manuel Lozano, kojeg je general Leclerc odlikovao vojnim križem za svoje zasluge u akcijama Devete satnije, objašnjava:

“Pridružili smo se Leclercovoj Diviziji zato što smo očekivali da ćemo nakon Francuske moći osloboditi Španjolsku. U mojoj (Devetoj) satniji, La Nueve, svi su bili spremni na pokret s punom opremom. Campos, zapovjednik treće sekcije, bio je u kontaktu s gerilcima nacionalnog sindikata, koji su se borili na Pirinejima. No nacionalni sindikat su preplavili komunisti, i morali smo ih odbiti… Da komunisti nisu bili dominantni, svakako bismo im se pridružili, i ne samo naša satnija, već i sve ostale bojne sa španjolskim izbjeglicama. Imali smo sve spremno. Kamione pune opreme, goriva, otišli bismo sve do Barcelone. I onda, tko zna bi li povijest Španjolske bila drukčija…”

 

Manuel Lozano
 


 

Uvijek s nastavkom borbe u Španjolskoj na umu, drugovi iz La Nueve organizirali su sustavno obnavljanje naoružanja na ratištima. Dva polu-gusjeničara su korištena za tu svrhu, i stečena oružja su djelomično skladištena u maloj radionici koju je Manuel Fernandez, ostarjeli militant šumarskog sindikata, postavio nedaleko od Montpeliera, za korištenje u akcijama grupa koje su se infiltrirale u Španjolsku u to vrijeme.

Konačno, mora biti navedeno da su službeni povjesničari generalno bili neobično tihi o ulozi Španjolaca u pokretu otpora, osobito o Leclercovoj vojsci. Od 1946. godine Adrien Dansette je nijekao prisutnost Španjolaca, tvrdeći da su to bili Marokanci! Nikakvog spomena o Španjolcima se ne može naći ni u radovima Lapieffea, Collinsa ili Michaela. Čak i kapetan Raymond Dronne, koji je bio zapovjednik Devete satnije, ih slabo spominje u svojoj knjizi o oslobođenju Pariza – dok se u svom dnevniku akcija (koji je umnažan u Španjolskoj, ali nije objavljen na francuskom, koliko nam je poznato) on učestalo, nerijetko i s emocijama, prisjećao tih boraca uglavnom kao pripadnika C.N.T. - F.A.I.-a. Je li ta tišina namjerna ili samo slučajnost? U svakom slučaju, sudjelovanje stranaca (bilo oni španjolski ili njemački antifašisti, poljske izbjeglice, židovski borci, alžirski, kanadski ili senegalski pješaci), u borbi za oslobođenje, bilo je sustavno minimalizirano kada nije bilo čisto i jednostavno izbrisano, omogućujući Francuzima da stvore sliku u kojoj su se oni sami izborili za slobodu -  teorija koja je lako omogućila uspostavljanje vrlo snažnog nacionalnog konsenzusa i ublažavanje stupnja suradnje s nacističkim okupatorima.

 

Prijevod: Irena B.
Izvor: libcom.org

Komentari

Whether somebody pursuit of

Whether somebody pursuit of his vital thing, hence he or she desires to be accessible that at length, hence that thing is maintained over here.ThermoConcrete

Much obliged to you for

Much obliged to you for setting aside an ideal opportunity to distribute this data exceptionally helpful! free youtube subscribers . free youtube views

I was looking for this sure

I was looking for this sure data for quite a while. Much obliged to you and good fortunes. how to gain instagram followers fast ! how to get 1000 likes on instagram

Współczesne technologie

michael kors outlet


nfl jerseys wholesale


Michael Kors Handbags


michael kors outlet


true religion


toms on sale


oakley outlet online


louis vuitton handbags


oakley Stores


ray ban sunglasses


michael kors outlet online


cheap oakley sunglasses store


oakley sunglasses


toms sale


michael kors outlet store


Cheap Jerseys Online


michael kors outlet


cheap oakley sunglasses


michael kors outlet online


Cheap Oakley Sunglasses


Michael Kors Outlet


Michael Kors Purses


michael kors outlet


michael kors outlet


black toms


michael kors handbags


cheap oakley sunglasses store


Cheap Oakley Sunglasses


louis vuitton handbags


air jordan


ray ban outlet store online


Cheap Jordans


toms outlet store


nfl jerseys


mlb jerseys authentic


michael kors handbags


true religion


nfl jerseys


oakley sunglasses


cheap michael kors handbags


nfl jerseys wholesale


louis vuitton outlet online


michael kors handbags


fitflops


mlb jerseys wholesale


Michael Kors Handbags


Cheap NFL Jerseys China


mlb jerseys cheap


toms outlet


cheap uggs


fitflop sandals


michael kors purses


toms outlet store


cheap uggs


Michael Kors Outlet Online


michael kors handbags


Michael Kors Purse


cheap oakley sunglasses


Wholesale Cheap Jerseys China


cheap true religion


nfl jerseys


cheap true religion


michael kors outlet


ugg boots


michael kors outlet online


ray ban sunglasses


michael kors handbags


michael kors outlet online


mlb jerseys authentic


Michael Kors Outlet


michael kors outlet


michael kors handbags


ray ban sunglasses outlet


cheap uggs


michael kors outlet


michael kors outlet


Oakley Store


ray ban sunglasses outlet


fitflop sale


Michael Kors Outlet


Michael Kors Sale


ray ban outlet store online


cheap oakley sunglasses


Michael Kors Outlet Online


Jordan 11


michael kors outlet


toms outlet store


ray ban sunglasses outlet


nfl jerseys


michael kors handbags&purses


cheap oakley sunglasses


michael kors outlet


michael kors outlet online


air jordan


nfl jerseys


christian louboutin outlet


Michael Kors Bags


fitflop sandals


cheap toms


michael kors handbags


cheap christian louboutin online


true religion


cheap louis vuitton


cheap christian louboutin outlet


coach outlet


cheap ray ban sunglasses


coach outlet online


Michael Kors Outlet Store


cheap oakley sunglasses


cheap oakleys


Michael Kors Handbags


toms outlet


true religion outlet


michael kors


Michael Kors Outlet Store


toms outlet


michael kors outlet


fitflops clearance


michael kors handbags


michael kors outlet store


Michael Kors Outlet Online


Air Jordan 11


fitflops sale


mlb jerseys wholesale


mlb jerseys authentic


oakley sunglasses


michael kors handbags


michael kors handbags


mlb jerseys cheap


true religion outlet store


Oakeyley Sunglasses Wholesale


Cheap Oakley Sunglasses


michael kors handbags


michael kors handbags


coach outlet online


cheap true religion


christian louboutin outlet


Cheap NFL Jerseys


Michael Kors Purses


louis vuitton handbags


nfl jerseys cheap


michael kors sale


Cheap Jordans For Sale


ray ban sunglasses outlet


Michael Kors Online Outlet


Air Jordan 11


nfl jerseys cheap


mlb jerseys authentic


michael kors outlet online


jordan shoes


Cheap NFL Jerseys China


michael kors outlet


Cheap Jerseys Online


michael kors handbags


ray ban sunglasses outlet


coach outlet factory


nfl jerseys


michael kors outlet


mlb jerseys authentic


Michael Kors Outlet


michael kors outlet


Michael Kors Outlet Online


toms outlet store


ugg boots outlet


ray ban sunglasses outlet


oakley vault


Michael Kors Online Outlet


oakley sunglasses outlet online


cheap oakley sunglasses store


coach outlet online


Michael Kors Handbags


michael kors outlet online


mlb jerseys authentic


michael kors handbags


fitflops clearance


Cheap Jordan Shoes


cheap oakley sunglasses


mlb jerseys authentic


fitflops


oakley sunglasses outlet


mlb jerseys authentic


air jordan


Michael Kors Purses


michael kors outlet


michael kors outlet


mlb jerseys wholesale


michael kors outlet


fitflop sandals


Michael Kors Online Outlet


nfl jerseys wholesale


Michael Kors Outlet Store


Michael Kors Outlet Online


Cheap Jordans


Cheap NFL Jerseys China


nfl jerseys cheap


Nike NFL Jerseys


cheap oakley sunglasses


cheap michael kors handbags


cheap oakley sunglasses


nfl jerseys


cheap ray ban sunglasses


michael kors outlet


fitflop shoes


nfl jerseys


toms outlet store


true religion sale


mlb jerseys authentic


oakley sunglasses


mlb jerseys cheap


fitflops clearance


michael kors outlet store


Michael Kors Outlet Online


cheap oakley sunglasses


Air Jordan 11


Cheap Jerseys Online


Jordans For Cheap


Michael Kors Purses


Cheap Jordans For Sale


designer sunglasses


michael kors outlet online


michael kors outlet store


oakley outlet


Cheap Jordans For Sale


true religion jeans


cheap jordan shoes


fitflop shoes


Cheap Jerseys Online


NFL Jerseys Cheap


michael kors handbags


toms outlet store


michael kors outlet


christian louboutin outlet


Michael Kors Handbags


nfl jerseys


Cheap Jordan Shoes


michael Kors Sale


ray ban sunglasses


oakley glasses


michael kors outlet


Oakley Sunglasses


michael kors outlet online


true religion sale


michael kors outlet online sale


toms outlet


Cheap NFL Jerseys


gg

mintu

good work
happy holi

I feel pleasure to read the

I feel pleasure to read the content that you are posting. club flyer

Your work article, blogs I

Your work article, blogs I mean over all contents is must read stuff. cheap flyer print

I would certainly commit 10

I would certainly commit 10 on 10 for such incredible cognition. Printed Every Door Direct Mail

I’m surely coming again to

I’m surely coming again to read these articles and blogs club flyers

Hey eager stuff precise

Hey eager stuff precise substance your response on Cheap EDDM Flyer

With longchamp a good amount

With longchamp a good amount cheap oakley sunglasses of homework and research there roshe runs is no retro jordans Tory gucci handbags Burch thing to stop true religion outlet you bcbg max azria Jeremy Scott Shoes abercrombie going burberry outlet online out and designer handbags grabbing a bargain. mizuno running Advertising Sites Websites christian louboutin such as Autotrader are hollister a fantastic pandora jewelry place to new balance shoes start juicy couture outlet when looking prada for insanity workout a ray ban sunglasses outlet car nfl jerseys online. Fabian watches is mac cosmetics probably ralph lauren outlet online the primary ray bans experts thomas sabo in true religion jeans ray ban wayfarer outlet michael kors handbags internet converse marketing around michael kors Philippines plus true religion the owner soccer shoes in addition cheap ugg boots to Chief executive puma officer longchamp of Unbounded converse shoes Solutions roshe run Ltd,Tory Burch, ralph lauren polo an organization coach factory outlet as their intent may lululemon be to support typical folks harrods to the north face raise softball bats the tommy hilfiger outlet gains nike roshe over handbags outlet the tory burch outlet internet. Even hilfiger outlet for air max the timberland shoes research,Jeremy Scott ugg australia Shoes, one pandora charms does coach outlet store not nike factory have to run places. gucci shoes It is easier cheap jerseys to prada handbags choose the best louboutin loan air jordans from pandora the comfort of the living room. You just have to use ray ban any babyliss search michael kors handbags engine to get web cheap oakley sunglasses sites of lenders burberry outlet online who are rolex watches for sale ready barbour jackets to offer loans michael kors bags sale for the nike free car michael kors you ray ban would oakley sunglasses want to beats by dre purchase wedding dresses and for the amount you want to borrow.


Narvaez louis vuitton Are burberry handbags located Steady flow. A ralph lauren person does not nike have to pandora send polo ralph lauren outlet a card anymore using gucci the post christian louboutin outlet office but simply michael kors sign huarache up hilfiger online shop for longchamp outlet one tory burch sale site and ugg use it. Thus,true cheap ray ban religion new balance jeans outlet, michael kors outlet online if you place gucci a priority on beats headphones UV nike huarache protection,Louis Vuitton Outlet Online, you should nike free run look ed hardy for a covering that has such mcm handbags properties. Some vans shoes other types gucci shoes are hollister also able michael kors outlet online sale to diffuse the sunlight such chanel that they protect hollister clothing furniture tommy hilfiger in bcbg dresses your michael kors outlet online house from timberland boots sunlight. How the laser hair reduction air max 2015 procedure works: The toms outlet whole the north face work longchamp of this surgery is based supra shoes on air force a ralph lauren outlet online low uggs outlet energy nike store laser beam. (Can tiffany be cured at home) BUT ferragamo MIGHT abercrombie and fitch MEAN... (Consult a rolex watches veterinarian) louis vuitton Bare prada shoes spots cheap michael kors in iphone cases fur louis vuitton Poor reebok diet (more fruits nike and vegetables) Deficiency ugg disease hair straightener (Vitamin C replica handbags deficiency); fungal skin michael kors outlet disease,Ray Ban lunette, north face mange hermes mite louis vuitton infestation,Jordan shoes for oakley cheap, ringworm gucci outlet Drooling Not enough swarovski jewelry to gnaw yoga pants Teeth too long or air max a malocclusion Diarrhea pandora charms Eating large abercrombie and fitch amount oakley of foods high basketball shoes in air jordan shoes water ugg australia (i.e.,Nike free run shoes, iceberg lettuce,Balenciaga Outlet, adidas cucumber); jordan retro not marc jacobs enough jordan release dates hay; environment too cool coach handbags or damp Bacterial woolrich clearance infection Excessive womens clothing scratching Unclean maintenance; hogan poor louis vuitton outlet grooming; christian louboutin shoes fleas or mites flat iron Parasites ralph lauren (fleas instyler or bottega mites); tiffany and co skin fungus; skin vans inflammation Listless oakley sunglasses Boredom (add thomas sabo more items to swarovski habitat; give relojes more new balance attention ray ban sunglasses to the north face animal) Possible rolex watches infection hollister clothing store Minor bleeding Minor ugg boots wound or louboutin scratch beats by dre from fighting with rival; oakley sharp michael kors outlet online object hollister in habitat coach outlet store online Clean minor michael kors wounds michael kors with antiseptic,Sac Chanel, but giuseppe zanotti for severe burberry outlet cut see tommy hilfiger veterinarian ray ban outlet Not eating Environment too cold and/or damp; draft; overheating; not air max enough to gnaw adidas Teeth are too nike long,Chanel bags coach outlet shop, or the north face possible uhren malocclusion (upper oakley and ugg boots clearance lower louis vuitton teeth meet improperly replica watches when chewing).


Thousands of hollister girls nike free run globally have been levi's jeans capable the north face to swarovski fully tiffany jewelry remedy their Ovarian Cysts (like coach outlet PCOS) tory burch outlet normally,http://www.brandbagsoutlet.net/, louis vuitton with swarovski out medicines,factory salomon bags outlet, toms outlet risky medical cheap shoes procedures or "magic omega watches potions,cheap woolrich louis vuitton parka," michael kors just by utilizing the new balance clinically christian louboutin shoes confirmed,Beats jordan shoes by dr burberry outlet dre, scientifically precise three michael kors outlet action process identified inside kate spade Ovarian tiffany Cyst kate spade Miracle,cheap jimmy choo true horloges religion longchamp handbags jeans, the preferred ebook by coach purses outlet Carol Foster. nike mercurial Who is hilfiger Carol ugg Foster? ray ban sunglasses For starters,Tory Burch sale, nike air max Carol Foster burberry is a certified eyeglasses online nutritionist,Louis Vuitton Soldes, nike air overall nike store health advisor and writer. adidas There chanel bags is no polo ralph limitation michael kors outlet over the language of vans these louis vuitton films. calvin klein When nike I went yoga pants to my local body shop burberry to see if prada handbags they could air max repair coach outlet online the scratch,nike pas abercrombie and fitch kids cher, I was not surprised to oakley sunglasses cheap find out that kate spade outlet a barbour jacket outlet professional polo outlet online repair would ugg boots cost me around $450. Guide louis vuitton Your Maui Holiday On-line ray ban or Simply beats by dr dre call air max one swarovski (88cool 782-9722 moncler jackets Toll lululemon outlet Totally nike canada free! oakley outlet A coach factory outlet online very mont blanc pens important part cheap nike shoes of the habitat abercrombie and fitch of Hawaii,Louis wedding dresses Vuitton Pas juicy couture Chere, the michael kors Koa tree true religion jeans is nike roshe run a person of the most asics characteristic toms shoes woods that pandora jewellery you can the north face uncover. The ferragamo shoes Lotto Blackbook by prada outlet Larry Blair true religion outlet is ralph lauren outlet the cheap jerseys only e book written by lottery winner. christian louboutin Immediately eyeglass frames after he jordan won the north face lottery a michael kors outlet online number of chanel handbags situations moncler outlet he was toms shoes outlet forced celine handbags to write down hermes birkin lower nike the successful uggs technique gucci shoes and michael kors uk based on his roshe run calculations only limited number of copies p90x workout of salvatore ferragamo this gucci outlet book will be christian louboutin outlet readily available on nike free 5.0 the industry so as not michael kors to adidas schuhe disturb the ray ban pattern if bebe dresses you will find far too many ralph lauren outlet individuals adidas who use uggs on sale his system adidas to win the lottery.


???????:
Cheap michael kors jordan lululemon Shoes for sale A few new balance outlet forgotten nike itemsSac burberry outlet Lancel ralph lauren This really cheap oakley is specifically the rationale mcm bags why vogue-acutely informed ralph lauren outlet online people today ralph lauren generalBurberry Soldes Seek for examination chanel bags points as well abercrombie and fitch kids as burberry outlet consult for michael kors guidance. 13Tory baseball bats Burch ralph lauren polo shoes Some people take what they are offered tory burch and louis vuitton outlet usually tommy hilfiger that is enough hermes outlet for them. michael kors 38cheap swarovski crystal nike north face outlet free run converse shoes online tiffany It nike roshe is cheap jordans truly amazing art. 77

air max

Howdy dudes! Wonderful stuff

Howdy dudes! Wonderful stuff protects it up. Miami to Key West

I guess I have selected a

I guess I have selected a mind blowing and interesting blog. flyer printing cheap

GVFDGVBDCGDG

She pushed designer handbags,handbags outlet,purses and handbags,wholesale handbags,designer bags,bags outlet,handbags wholesale,cheap purses,discount handbags,cheap handbags,handbags sale,wholesale purses,handbags and purses,designer purses open the little gate michael kors with the broken latch. The humble building of rough stones, from between which much nike free mortar had crumbled out, tommy hilfiger,hilfiger outlet,tommy hilfiger outlet,tommy hilfiger outlet stores,tommy hilfiger outlet stores online,tommy hilfiger bedding looked as salomon shoes though insanity workout,insanity,insanity workout calendar,insanity calendar,insanity workout schedule it had been sinking slowly louboutin,louboutin pas cher,christian louboutin,louboutin chaussures,louboutin soldes,chaussure louboutin,chaussures louboutin,chaussure louboutin pas cher,louboutin france into oakley sunglasses,cheap oakley,cheap oakley sunglasses,oakley sunglasses cheap,oakley outlet,oakley sunglasses outlet,oakley vault,oakleys,oakley.com,sunglasses outlet,cheap sunglasses,oakley prescription glasses,fake oakleys,oakley glasses,oakley store,fake oakley,oakley sale,cheap oakleys,discount oakley sunglasses the ground. harrods The new balance outlet beds of the ed hardy plot in louboutin uk front were choked with weeds, because the abbé had no taste for gardening. When the heiress of true religion outlet Escampobar opened the door, he was walking up and down the largest room which was his bedroom air jordan and sitting room yoga pants,lululemon,lululemon outlet,lululemon athletica,lululemon addict,lulu lemon,lulu.com,lululemon.com and where he also took his jordan shoes meals. nike air force He was a gaunt man with beats by dre,dr dre,beats headphones,dre beats,beats by dr,beats by dr dre,beats audio,dr dre beats,dre headphones,beats by dre headphones,beats by dr. dre,cheap beats a long, michael kors,michael kors canada,michael kors outlet,michael kors outlet online as if chaussures louboutin convulsed, face. In his nike outlet,Cheap Jordans,Cheap Jordan Shoes,Cheap Air Max,Cheap Free Run Shoes,nike shoes,nike factory,nike store,nike factory outlet,nike outlet store,cheap nike shoes,nike sneakers young Balenciaga,balenciaga sneakers,balenciaga handbag days he had been tutor to the gucci handbags,gucci outlet,gucci belts,gucci shoes,gucci,gucci belt,gucci sunglasses,gucci bags,cheap gucci sons of a vans shoes,vans outlet,vans store,star wars vans shoes,cheap vans,vans shoes outlet,white vans,black vans,red vans,vans star wars,vans sneakers,vans shoes outlet store,vans sale,cheap vans shoes great noble, but he did mac make up not emigrate with his employer. Neither did he ralph lauren outlet submit bebe dresses,bebe clothing,bebe outlet,bebe outlet online,bebe stores to the Republic. He had lived in his native land like a hunted lululemon uk wild toms shoes,toms outlet,toms shoes outlet,tom shoes,toms wedges,cheap toms,toms.com beast, nike roshe run and there had burberry been timberland boots,timberland shoes,timberland outlet many tales of his activities, bcbg max,bcbg max azria,bcbg dresses,bcbg shoes,bcbg outlet,bcbg warlike and levi's jeans others. When the air jordans hierarchy was re-established air max 90,nike air max 90,air max 95,air max 2015,air max 1,nike air max,air max,nike air max 2015,airmax he found no tory burch,tory burch outlet,tory burch handbags,tory burch shoes,tory burch sale,toryburch,tory burch sandals,toryburch.com,tory burch flip flops favour eyeglass frames,eyeglasses online,glasses frames,glasses online,eyeglasses frames,eyeglasses stores,cheap eyeglasses,cheap glasses,sunglasses for women,39 dollar glasses,cheap eyeglasses online,discount eyeglasses,cheap sunglasses,sunglasses outlet,sunglasses wholesale,wholesale sunglasses in the michael kors outlet,michael kors,kors outlet,michael kors handbags,michael kors outlet online,michael kors outlet online sale,michael kors handbags clearance,michael kors purses,michaelkors.com,michael kors bags,michael kors shoes,michaelkors,cheap michael kors eyes of yoga pants his air max 90 superiors. He had remained too ray ban sunglasses much of a Royalist. birkin bag,hermes belt,hermes handbags,hermes birkin,hermes bags,birkin bags He had accepted, without a word, the michael kors outlet,michael kors handbags,michael kors uk,michael kors,michael kors,michael kors bags charge mont blanc pens of this miserable parish, where he had acquired toms shoes influence hollister clothing store quickly enough. lebron james shoes His sacerdotalism lay dansko outlet in him like a five finger shoes cold passion. air max Though accessible enough, he never walked abroad without sac michael kors his nike roshe breviary, ugg boots,uggs outlet,ugg,uggs,ugg boots clearance,uggs on sale,uggs boots,ugg australia,ugg slippers acknowledging reebok shoes,reebok outlet,reebok,reebok skyscape the solemnly bared michael kors outlet online,michael kors,kors outlet,michael kors outlet,michael kors handbags,michael kors outlet online sale,michael kors handbags clearance,michael kors purses,michaelkors.com,michael kors bags,michael kors shoes,michaelkors,cheap michael kors heads air max 95 by a uggs outlet curt nod. He was not ralph lauren outlet,ralph lauren outlet online,polo ralph lauren outlet,polo ralph lauren outlet online,polo ralph lauren,ralph lauren,polo ralph,polo shirts,ralphlauren.com,polo outlet,ralph lauren polo exactly feared, gucci shoes but some of the oldest inhabitants who ferragamo,ferragamo shoes,salvatore ferragamo,ferragamo belts,ferragamo belt,ferragamo outlet remembered the previous incumbent, an old mac cosmetics uk man who died in the garden after having been coach outlet,coach outlet store,coach outlet store online,coach outlet stores,coach factory outlet,coach factory,coach factory online,coach factory outlet online,coach outlet online dragged out of bed by some patriots anxious to mizuno take him nike free run,nike free,nike free 5.0, nike free trainer 5.0,nike free run 5.0,free running 2,free running,nike running shoes,nike free trainer,free runs,free run 5.0 to prison in Hyères, jerked their heads sideways in a knowing manner when their curé was replica watches mentioned.On seeing this mizuno running shoes apparition in an Arlesian nike free 5.0 cap and silk christian louboutin,louboutin,red bottom shoes,louboutin shoes,red bottoms,louboutin outlet,christian louboutin shoes,christian louboutin outlet,red bottom shoes for women,louboutins skirt, a white fichu, and otherwise insanity workout as completely different as any princess could be bcbg max from the rustics with whom he was in daily contact, his face expressed the blankest nike blazer astonishment. Then — burberry uk for he fit flops knew enough of timberland the gossip of tory burch his coach outlet store community — his straight, thick tods shoes eyebrows rolex replica came burberry,burberry outlet,burberry outlet online,burberry factory outlet,burberry sale,burberry handbags together inimically. This nike free 5.0, nike free trainer 5.0,nike free run 5.0,free running 2,nike free run,nike free,free running,nike running shoes,nike free trainer,free runs,free run 5.0 was no cheap jerseys,nfl jerseys,cheap nfl jerseys,jerseys from china,cheap jerseys from china doubt the chanel bag woman of lululemon outlet,lululemon,yoga pants,lulu lemon,lulu.com,lululemon.com whom he bebe dresses had Ray Ban Sunglasses,Ray Ban Outlet,Ray Ban Sale,Cheap Ray Bans,Cheap Ray Ban Sunglasses,ray ban sunglasses outlet,ray ban,rayban,ray bans,ray-ban,raybans,ray ban wayfarer,ray-ban sunglasses,raybans.com,rayban sunglasses,cheap ray ban heard his parishioners talk with bated breath as new balance football boots having given Ray Ban Sunglasses,Ray Ban Outlet,Ray Ban Sale,Cheap Ray Bans,Cheap Ray Ban Sunglasses,ray ban sunglasses outlet,ray ban,rayban,ray bans,ray-ban,raybans,ray ban wayfarer,ray-ban sunglasses,raybans.com,rayban sunglasses,cheap ray ban herself Ray Ban Sunglasses,Ray Ban Outlet,Ray Ban Sale,Cheap Ray Bans,Cheap Ray Ban Sunglasses,ray ban sunglasses outlet,ray ban,rayban,ray bans,ray-ban,raybans,ray ban wayfarer,ray-ban sunglasses,raybans.com,rayban sunglasses,cheap ray ban and her kate spade uk property up to a Jacobin, a Toulon sans-culotte mizuno,mizuno wave,mizuno running,mizuno running shoes,mizuno baseball,mizuno volleyball,mizuno wave rider,mizuno volleyball shoes,mizuno softball,mizuno shoes,mizuno wave inspire,mizuno wave prophecy who had either delivered her parents to execution or cheap eyeglasses had murdered them himself nike shoes,Cheap Jordans,Cheap Jordan Shoes,Cheap Air Max,Cheap Free Run Shoes,nike outlet,nike factory,nike store,nike factory outlet,nike outlet store,cheap nike shoes,nike sneakers during chanel bags the first three days of michael kors,sac michael kors,michael kors sac,michael kors pas cher,sac michael kors pas cher,michael kors france massacres. No one was very sure adidas originals which it was, but the rest was current knowledge. The tory burch outlet abbé, though persuaded that any amount kobe shoes of moral turpitude oakley sunglasses was possible in a godless nike mercurial country, had not accepted tommy hilfiger outlet all that tale literally. omega watches No doubt those basketball shoes people were republican NFL Jerseys,Nike NFL Jerseys,NBA Jerseys,Soccer Jersey,NHL Jerseys,Baseball Jerseys,Custom Jersey,Youth Jerseys,Women Jerseys,NCAA Jerseys,cheap jerseys,cheap nfl jerseys,basketball jerseys,jerseys,hockey jerseys and impious, and the state michael kors outlet of affairs harrods london up there jerseys from china was scandalous and horrible. He struggled hermes with his ed hardy clothing feelings of repulsion and cheap jerseys managed uggs outlet,ugg boots,ugg,uggs,ugg boots clearance,uggs on sale,uggs boots,ugg australia,ugg slippers to smooth marc jacobs handbags,marc jacobs,marc by marc jacobs,marc jacobs outlet his brow burberry outlet online and waited. He could christian louboutin not imagine what that woman with mature michael kors outlet form stuart weitzman and a youthful face could want at the presbytery. Suddenly it occurred to him that perhaps she cheap jordans,cheap jordan shoes,cheap jordan,cheap jordans for sale,jordans for cheap,jordan shoes,jordans,air jordan,jordan retro,jordan 11,jordan xx9,jordan 6,new jordans,air jordans,retro jordans,jordan retro 11,jordan 5,air jordan 11,jordans for sale,jordan 4,jordan 1,jordan future,jordan 3,jordan 12,michael jordan shoes,air jordan shoes,air jordan retro wanted to roshe run thank him — it rolex watches,rolex,watches for men,watches for women,omega watches,replica watches,rolex watches for sale,rolex replica,rolex watch,cartier watches,rolex submariner,fake rolex,rolex replica watches,replica rolex was a very old occurrence — for interposing between the fury converse sale of toms outlet the villagers and that man. nike air max 2015,air max 90,nike air max 90,air max 95,air max 2015,air max 1,nike air max,air max,airmax He cheap nfl jerseys couldn't adidas shoes call him, jordan shoes,air jordan,cheap jordans,air jordans,jordan retro,air jordan shoes,jordans,jordan 11,jordan xx9,jordan 6,new jordans,retro jordans,jordan retro 11,jordan 5,air jordan 11,jordans for sale,jordan 4,jordan 1,jordan future,jordan 3,jordan 12,michael jordan shoes,air jordan retro even in his polo ralph lauren thoughts, her husband, for apart from toms outlet,toms shoes,toms shoes outlet,tom shoes,toms wedges,cheap toms,toms.com all other circumstances, that connection could not imply any jimmy choo kind of marriage to a priest, even had there marc jacobs been legal flip flop form observed. His visitor was apparently disconcerted beats by dre by air jordan,jordan shoes,cheap jordans,air jordans,jordan retro,air jordan shoes,jordans,jordan 11,jordan xx9,jordan 6,new jordans,retro jordans,jordan retro 11,jordan 5,air jordan 11,jordans for sale,jordan 4,jordan 1,jordan future,jordan 3,jordan 12,michael jordan shoes,air jordan retro the expression of his face, the austere aloofness chanel handbags,chanel bags,chanel sunglasses,chanel outlet,chanel purses,chanel handbags official site of north face outlet his attitude, and only a low murmur escaped her lips. He vans shoes bent his head and was not very certain what he had heard.“You polo ralph lauren,ralph lauren outlet,ralph lauren outlet online,polo ralph lauren outlet,polo ralph lauren outlet online,ralph lauren,polo ralph,polo shirts,ralphlauren.com,polo outlet,ralph lauren polo come to seek my aid?” he boots on sale asked in a doubting tone.She nodded slightly, and the ferragamo abbé went abercrombie and fitch to the door she had left half open chanel handbags and looked out. tiffany and co There was not burberry outlet a soul in sight between the beats solo presbytery and cheap basketball shoes the village, abercrombie or reebok shoes between wedding dresses,prom dresses,bridesmaid dresses,evening dresses,beach wedding dresses,cheap wedding dresses,homecoming dresses,prom dresses,wedding dresses the presbytery cartier love bracelet and the church. He went mont blanc back gucci outlet,gucci handbags,gucci belts,gucci shoes,gucci,gucci belt,gucci sunglasses,gucci bags,cheap gucci to face tommy hilfiger her, saying:“We jimmy choo,jimmy choo shoes,jimmy choo outlet,jimmy choo handbags are as alone as we can well oakley sunglass be. lululemon The old woman in the jordan retro kitchen is as deaf jordan retro,jordan shoes,air jordan,air jordans,retro jordans,air jordan retro,jordans,jordan 11,jordan xx9,jordan 6,new jordans,cheap jordans,jordan retro 11,jordan 5,air jordan 11,jordans for sale,jordan 4,jordan 1,jordan future,jordan 3,jordan 12,michael jordan shoes,air jordan shoes as a post.”Now that he had kobe 9 low been looking at replica watches,rolex watches,rolex,watches for men,watches for women,omega watches,rolex watches for sale,rolex replica,rolex watch,cartier watches,rolex submariner,fake rolex,rolex replica watches,replica rolex Arlette closer nike air force,air force,nike air force 1,nike air force one,air force one nike,air force 1,air force one the abbé felt gucci outlet a sort of dread. The carmine of timberland boots those lips, the michael kors outlet online pellucid, unstained, north face outlet,the north face,north face,the north face outlet,north face jackets,north face jackets clearance,northface unfathomable Balenciaga blackness of those eyes, the pallor of her cheeks, suggested to him something provokingly pagan, something distastefully different from the common guess outlet sinners of true religion,true religion outlet,true religion jeans this earth. burberry outlet,burberry,burberry outlet online,burberry factory outlet,burberry sale,burberry handbags And now she oakley sunglasses was ready oakley sunglasses,cheap oakley,cheap oakley sunglasses,oakley sunglasses cheap,oakley outlet,oakley sunglasses outlet,oakley vault,oakleys,oakley.com,sunglasses outlet,cheap sunglasses,oakley prescription glasses,fake oakleys,oakley glasses,oakley store,fake oakley,oakley sale,cheap oakleys,discount oakley sunglasses to air max 95,nike air max 95,air max 90,nike air max 90,air max 2015,nike air max,air max,nike air max 2015,airmax speak. He arrested her with a raised hand.“Wait,” dolce gabbana he said. “I jerseys from china,cheap jerseys from china,nfl jerseys,cheap jerseys,cheap nfl jerseys,jerseys,baseball jerseys,nba jerseys,hockey jerseys,basketball jerseys have never true religion uk seen kevin durant shoes you before. I don't even know properly who you are. tommy hilfiger outlet,tommy hilfiger,hilfiger outlet,tommy hilfiger outlet stores,tommy hilfiger outlet stores online,tommy hilfiger bedding None of you belong to my levi's jeans,levis jeans,levis outlet,levis outlet store flock gucci handbags — for you are boots on sale,shoes outlet,shoes on sale,cheap shoes,discount shoes,shoe stores,shoes sale,shoe sale,designer shoes,cheap boots,clearance shoes,cheap shoes for women,women's boots on sale or clearance from Escampobar. fendi belts are mac cosmetics uk you nike shoes not?” Sombre under their bony arches, his eyes fastened on new balance shoes her face, noticed the delicacy of hollister clothing features, the naive nike outlet pertinacity of lebron james shoes her stare. She said:“I omega watches,omega watch,replica watches,rolex watches,replica omega watches,rolex,watches for men,watches for women,rolex watches for sale,rolex replica,rolex watch,cartier watches,rolex submariner,fake rolex,rolex replica watches,replica rolex am the tory burch outlet,tory burch,tory burch handbags,tory burch shoes,tory burch sale,toryburch,tory burch sandals,toryburch.com,tory burch flip flops daughter.”“The ray ban sunglasses daughter! . . . Oh! I cheap jordans see . nike air max . . Much evil is spoken of lebron james shoes you.”She said a little impatiently: “By that ugg boots rabble?” and the priest remained mute for a moment. wedding dresses “What do they chanel bags,chanel handbags,chanel sunglasses,chanel outlet,chanel purses,chanel handbags official site say? In my father's time they wouldn't adidas store have tiffany and co,tiffany jewelry,tiffany and co jewelry,tiffany and co outlet,tiffany's,tiffanys,tiffany co dared nike blazer,blazer nike,nike blazer pas cher,Chaussures Nike Blazer,Nike Blazer Femme to say anything. The only thing I saw of them for years puma outlet and designer handbags years was when they timberland uk,timberland,timberland boots,timberlands,timberland shoes,timberland boots for women,timberland outlet,timberland boots for men were yelping like gucci handbags curs on the ray ban sunglasses heels of Scevola.”

I am the new girl hbfya

garcinia cambogia oah garcinia cambogia side effects 15t pure garcinia cambogia 8bd dr oz garcinia cambogia i1c garcinia cambogia dr oz 7l1 garcinia cambogia reviews jxc garcinia cambogia extract dxb vapor cigarettes 4jt e-cigarettes 4j5 weight loss hoodia xjm hoodia 1xm Penis Enlargement zdr male enhancement 80d penis pills eew male enhancement pills dg6 Resveratrol tpy acai 4ol acai berry k2d acai berry benefits vr3 herbal viagra 5bb viagra alternatives bqt breast enlargement 0ge breast augmentation zy1 tooth whitening 0ic teeth whitening lfk personal injury lawyer vig personal injury attorney 2b1 injury lawyer wl4 personal injury law firm xyb http://garcinia--cambogia.info garcinia cambogia http://garciniacambogia-sideeffects.info garcinia cambogia side effects http://pure-garciniacambogia.info pure garcinia cambogia http://droz-garcinia-cambogia.info dr oz garcinia cambogia http://droz-garcinia-cambogia.info garcinia cambogia dr oz http://garcinia-cambogia-reviews.info garcinia cambogia reviews http://garciniacambogia-extract.info garcinia cambogia extract http://vapor--cigarettes.com vapor cigarettes http://e--cigarettes.info e-cigarettes http://weight-loss-hoodia.com hoodia http://weight-loss-hoodia.com weight loss hoodia http://penis--enlargement.org Penis Enlargement http://male--enhancement.org male enhancement http://penis--pills.com penis pills http://male-enhancement-pills.org male enhancement pills http://resveratrolbenefits.net Resveratrol http://acai--berry.com acai http://acai--berry.com acai berry http://acai-berry-benefits.com acai berry benefits http://herbal--viagra.com herbal viagra http://viagra--alternatives.com viagra alternatives http://breast-enlargement.info breast enlargement http://breast--augmentation.com breast augmentation http://teeth--whitening.org teeth whitening http://teeth--whitening.org tooth whitening http://personalinjury--lawyer.net personal injury lawyer http://personalinjury--attorney.com personal injury attorney http://injury--lawyer.com injury lawyer http://personal-injury-law-firm.org personal injury law firm http://garcinia--cambogia.info - garcinia cambogia 6ix0lb http://garciniacambogia-sideeffects.info - garcinia cambogia side effects 5cjd4u http://pure-garciniacambogia.info - pure garcinia cambogia oy3yzd http://droz-garcinia-cambogia.info - dr oz garcinia cambogia csrygr http://droz-garcinia-cambogia.info - garcinia cambogia dr oz 0ntiqb http://garcinia-cambogia-reviews.info - garcinia cambogia reviews d4w78q http://garciniacambogia-extract.info - garcinia cambogia extract n1tzig http://vapor--cigarettes.com - vapor cigarettes t7lxgh http://e--cigarettes.info - e-cigarettes jdjeaa http://weight-loss-hoodia.com - weight loss hoodia 4c9lh8 http://weight-loss-hoodia.com - hoodia 06z2x8 http://penis--enlargement.org - Penis Enlargement z9h3z0 http://male--enhancement.org - male enhancement rl90ui http://penis--pills.com - penis pills 5aeoky http://male-enhancement-pills.org - male enhancement pills oc8ayi http://resveratrolbenefits.net - Resveratrol z8451a http://acai--berry.com - acai k2ugz2 http://acai--berry.com - acai berry bovify http://acai-berry-benefits.com - acai berry benefits 0t40an http://herbal--viagra.com - herbal viagra l834u3 http://viagra--alternatives.com - viagra alternatives spnupd http://breast-enlargement.info - breast enlargement pggh1f http://breast--augmentation.com - breast augmentation 6sw44q http://teeth--whitening.org - tooth whitening fdbj9t http://teeth--whitening.org - teeth whitening 5yf6tl http://personalinjury--lawyer.net - personal injury lawyer i5aftz http://personalinjury--attorney.com - personal injury attorney xk1ofl http://injury--lawyer.com - injury lawyer fk106k http://personal-injury-law-firm.org - personal injury law firm

escalating incontestable initially prominent p5709

make sure your repayments are on time through loan quote one can compare well between different loan providers fast payday loan the paycheque serves as the collateral for the purpose with the alternative financing options presented here if your business fails your obligation to pay back the money expires what i mean is this say you can pay only $ per month for your new or used car

Ajde dosta povijesti. Nego recite vi meni...

Iz članka Nastavak militarizacije Italije(www.advance.hr/vijesti/...):
"Kao argument za uporabu vojske, talijanske vlasti ističu napade anarhističkih skupina. Jedna skupina je preuzela odgovornost za napad na visokog predstavnika kompanije Finmeccanica koja se bavi proizvodnjom oružja, tehnike i aeronautike. U Genovi operira nekoliko tvornica kompanije Finmeccanica, a anarhisti su navodno najavili nove napade."
Može komentar iz prve ruke?
Radi li se ponovo o zlorabljenju pojma anarhizam ili se stvarno radi o tome da se F.A.I. opredjelio za militantnije metode djelovanja?

FAI je Federazione Anarchica

FAI je Federazione Anarchica Italiana, osnovana 1945. A u zadnje se spominje nekakva Federazione Anarchica Informale, koja je po meni najvjerojatnije policijska podvala za diskreditaciju anarhizma. Ne zato što nije moguće da postoje ljudi koji se nazivaju anarhistima a koji bi otmice i atentate smatrali korisnima (ima svakavih ljudi, svijet je lopta šarena!), nego mi je neuvjerljivo da bi se potpisivali istim akronimom kao pravi FAI.

Anarchist Federation statement on the FAI

Anarchist Federation statement on the Informal Anarchist Federation and terrorist tactics

Capitalism is, fundamentally, a social relationship; it can no more be harmed by small groups who are disconnected from the wider class struggle shooting individual bosses or sending bombs through the post than it can by passively marching from one place to another or consuming “ethical” commodities. Instead, the Anarchist Federation advocates organising with other working class people to take direct action for ourselves in order to both defend ourselves against attacks by capital and the state in our everyday lives and build a culture of resistance that can seriously challenge capitalism.

http://libcom.org/library/anarchist-federation-statement-informal-anarch...

postoje dva F.A.I.-a u Italiji

Formalni i neformalni, neformalnim se potpisuju najčešće panduri kada žele pritisnuti formalni FAI i ocrniti ga u javnosti, ali to ne isključuje da neke akcije odrade i anarhisti.

ITALIAN ANARCHIST FEDERATION - PRESS RELEASE (2003.)

ITALIAN ANARCHIST FEDERATION - PRESS RELEASE

The Coordinating Committee of the Italian Anarchist Federation (FAI), referring to the phantom-like appearance of a "FAI (Informal Anarchist Federation)" claiming to be the authors of the explosions in Bologna:

denounces the serious and infamous nature of attributing this kind of facts to initials alluding to the monogram of FAI - Italian Anarchist Federation: - whoever points out a group of comrades to repression is a police or one that cooperates with them;
recalls the historical issue of the anarchist organization as it took features in St. Imierís Congress in 1872 down to the founding acts of the Congresses of UAI (Italian Anarchist Union) in 1920 and FAI (Italian Anarchist Federation) in 1945: AN ORGANIZATION IN NO WAY INFORMAL, because in transparency and collegiality of the charges relies the guarantee of a libertarian and egalitarian method of assuming decisions;
asserts once more its condemnation of bombs, exploding parcels and such devices, that may strike without discrimination, and in any way look - at best - to be functional to logic of provocation and criminalization of dissent through the media, in a moment in which anarchists are among the protagonists of social conflicts - from strikes, to initiatives against war, etc.;
once more asserts that the instruments of federated anarchists are employed in open street confrontation, in social struggle, in grass roots and self organized syndicalism, in all movements, in the dozens of localities in which we run clubs open to the public - always in outspoken opposition to the logics of dominion and Stateís terrorism, for the construction of a society of free and equals.

Reggio Emilia, Dec. 28, 2003

The coordinating committee of the Italian Anarchist Federation

izjava fai/fri

Zna neko talijanski?

engleski prijevod

guoyanying

"Shall I nike roshe run go juicy couture outlet and polo ralph lauren offer new balance her coach outlet my services?" thought he. "By her step nike air max she must be montre pas cher young; perhaps she is christian louboutin pretty. Oh, yes! insanity workout But a woman ralph lauren polo who converse shoes outlet wanders mac cosmetics in polo lacoste pas cher the north face pas cher streets at louboutin this juicy couture outlet hour only links of london uk ventures michael kors uk out coach purses to meet her lover. If I should lululemon outlet disturb a rendezvous, nike outlet that would burberry outlet not be the best means of oakley sunglasses commencing an acquaintance."Meantime the vans outlet young soccer jerseys woman north face uk continued longchamp uk to longchamp outlet advance, counting hermes pas cher the houses and windows. This was neither long uggs outlet nor michael kors difficult. There were but burberry factory outlet three hotels marc jacobs in this longchamp soldes part of christian louboutin the north face outlet street; and only two windows looking new balance shoes toward the prada outlet road, nike air max uk one true religion outlet of which was wedding dresses in a pavilion parallel to longchamp bags that which lunette ray ban pas cher Aramis occupied, the other belonging louboutin shoes to Aramis jordan pas cher himself.


"PARIDIEU!" gucci handbags said D'Artagnan to himself, pandora jewelry to whose mind the niece of the valentino shoes theologian michael kors outlet store reverted, babyliss pro "PARDIEU, polo ralph lauren uk it would nike trainers uk be ugg uk droll mcm handbags if this beats by dre belated kate spade outlet dove should be in search of longchamp pas cher our friend's celine handbags house. nfl jerseys But on my wedding dresses uk soul, uggs on sale it looks so. replica watches Ah, my dear uggs outlet Aramis, herve leger this time vans pas cher I converse shall find nike roshe uk you nike air max out." nike air max pas cher And D'Artagnan, making true religion jeans himself as small as he could, concealed himself true religion outlet in ralph lauren pas cher the darkest nike air max uk side of the nike air huarache street near a stone bench placed cheap jordans at the ralph lauren outlet back of a burberry pas cher niche.The young woman iphone 6 cases continued to advance; hollister clothing and in ray ban sunglasses addition to coach outlet the gucci lightness of ugg pas cher her north face outlet step, nike free pas cher which had michael kors outlet online betrayed ugg,uggs,uggs canada her, she emitted tiffany jewelry a hollister little cough which denoted michael kors outlet online a sweet ray ban sunglasses voice. ray ban D'Artagnan believed this cough instyler ionic styler to louboutin pas cher be a signal.At abercrombie and fitch UK the same salvatore ferragamo instant bottega veneta the nike air force woman inside drew a coach outlet second handkerchief pandora uk from her nike blazer pas cher pocket, and exchanged it for michael kors outlet that abercrombie which had just been lululemon outlet shown oakley sunglasses to her. Then mont blanc some words were chanel handbags spoken nike free by abercrombie and fitch the two prada handbags women. michael kors outlet online At nike roshe run pas cher length the replica watches shutter closed. The woman who was outside jimmy choo outlet the window turned abercrombie and fitch round, and uggs on sale passed within hollister uk four ghd hair steps converse of tiffany jewelry D'Artagnan, hollister pulling giuseppe zanotti down longchamp outlet the hood of lunette oakley pas cher her mantle; but the hogan sito ufficiale precaution timberland pas cher was too toms shoes late, D'Artagnan had already recognized Mme. Bonacieux.Placed where he was, D'Artagnan could true religion outlet not nike air max perceive hermes handbags the kate spade face karen millen uk of ugg,ugg australia,ugg italia Aramis. supra shoes We oakley sunglasses say Aramis, because the ray ban uk young nike free man entertained no louboutin uk doubt vans scarpe that thomas sabo uk it oakley was asics running shoes his lancel friend who held this dialogue michael kors handbags from the interior with the lady of sac guess pas cher the uggs on sale exterior. Curiosity tory burch outlet prevailed nike air max over soccer shoes prudence; and profiting by the preoccupation into timberland boots which the sight of vanessa bruno pas cher the bottes ugg pas cher handkerchief swarovski uk appeared to have plunged coach outlet store online the two personages now on the scene, chi flat iron he pandora charms stole from his hiding place, nike air max and quick as lightning, mulberry uk but stepping nike tn pas cher with michael kors utmost caution, he reebok outlet ran and placed himself p90x workout close to swarovski jewelry the angle of the wall, from which softball bats his eye could pierce the interior of Aramis's room.

sunaina

good work. keep going on. This is such a best blog where i get all the information. Keep updating us. I like your blog. Thanks for sharing this information.
latest holi sms